Президентът на Сърбия Александър Вучич въведе извънредно положение в страната

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич въведе извънредно положение в страната
Коментари Харесай

Съседите въведоха извънредно положение

Президентът на Сърбия Александър Вучич вкара изключително състояние в страната поради ковид. „ От през днешния ден Сърбия води война с незабележим съперник – вирус, който нашата страна би трябвало да победи! На база Конституцията, писмо от министъра на защитата, мое писмо и писмо от премиера на страната, взехме решение за въвеждането на изключително състояние “, сподели на конференция сръбският президент.

По-рано министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин насочи запитване към Вучич по отношение на въвеждането на изключително състояние. Съгласно процедурата, министърът на защитата е задължен да уведоми президента за това, че сигурността на страната е под опасност, след което да насочи молба за изключително състояние, което на свои ред да бъде утвърдено от Народното събрание. Но заради обстоятелството, че в Сърбия е неразрешено събирането на над 100 души на едно място, решението за въвеждане на изключително състояние е признато с три подписа – на президента, премиера и ръководителя на Народното събрание

По-рано министърът на опазването на здравето на западната ни съседка разгласи, че на територията на Сърбия са регистрирани 48 случая на инфектирани с ковид. Единствената страна в Европа и на Балканите, която до момента не е записала случай на ковид, остава Черна гора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР