Президентът на Сърбия Александър Вучич във вторник ще бъде на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич във вторник ще бъде на
Коментари Харесай

Вучич тази седмица ще бъде на визити в Париж и Брюксел

Президентът на Сърбия Александър Вучич във вторник ще бъде на публично посещаване във Франция по покана на президента Еманюел Макрон, а по-късно в Брюксел под покровителството на Европейския съюз ще беседва с президента на самопровъзгласилата се страна Косово Хашим Тачи, оповестява белградският вестник " Политика ", представен от Българска телеграфна агенция.

Изданието отбелязва, че срещата с Макрон идва в доста провокационен миг за Сърбия, имайки поради натиска на Запада косовският проблем да се реши дефинитивно, може би до края на тази година.

Един ден след визитата си в Париж Вучич ще отиде в Брюксел, където ще се състои нов кръг от брюкселския разговор. Федерика Могерини удостовери през вчерашния ден, че ще бъде хазаин на нова среща в подтекста на разговора сред Белград и Прищина, написа " Политика ". Вестникът отбелязва, че през днешния ден би трябвало да има среща в границите на техническия разговор сред Белград и Прищина, само че тя няма да се състои, защото сръбската делегация няма да взе участие в диалозите за енергетиката.

Весник " Данас " оповестява, че сръбският президент Александър Вучич е изпратил поздравления на Франция, Хърватия и Белгия във връзка представянето им на международното състезание по футбол в Русия. Спечелването на Мондиала съставлява максимален триумф за всеки народен тим, а Вашият със своята игра и жертвоготовност сподели, че тази година е най-хубавият, написал Вучич в поздравлението си към френския президент Макрон. Вучич изпратил също честитки на президента на Хърватия Колинда Грабар Китарович и на белгийския крал Филип и премиера на Белгия Шарл Мишел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР