Президентът на Сърбия Александър Вучич проведе телефонен разговор в сряда

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич проведе телефонен разговор в сряда
Коментари Харесай

Вучич и Столтенберг: Диалогът трябва да продължи, мирът е важен

Президентът на Сърбия Александър Вучич организира телефонен диалог в сряда с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по отношение на тревожната обстановка в северната част на Косово и Метохия (официалното име на това, което сръбските управляващи считат за южната провинция на страната), се споделя в прессъобщение на Президентски кабинет на Сърбия, оповестява N1.

Те се съгласиха, че разговорът Белград-Прищина би трябвало да продължи и че мирът и стабилността са от жизненоважно значение освен за Сърбия и района, само че и за всички, които живеят в Косово и Метохия, се споделя в прессъобщението.

Вучич показа позицията на Сърбия по отношение на извънредно сложната обстановка в Косово и Метохия и осведоми Столтенберг за дейностите на Прищина , предизвикващи спомагателен боязън и безпокойствие измежду жителите от сръбска народност, се споделя в прессъобщението.

" Президентът Вучич още един път акцентира, че Сърбия не е подхванала нито една стъпка, която да съставлява нарушаване на Брюкселското съглашение и Резолюция 1244 , защото не е заплашила по никакъв метод опазването на мира , а по-скоро продължава да работи отговорно и съществено в разрешаване на проблемите и нерешените въпроси, свързани с южната провинция на Сърбия ", се споделя в прессъобщението.

Вучич и Столтенберг се договориха да продължат директната си връзка , ориентирана към опазване на мира и стабилността в целия район, а президентът благодари на генералния секретар на НАТО за правилното му отношение и желанието да изслуша сръбската страна, се споделя в прессъобщението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР