Президентът на Сърбия Александър Вучич пристига на посещение в България

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич пристига на посещение в България
Коментари Харесай

Борисов и Вучич ще инспектират магистрала "Европа" и Балкански поток

Президентът на Сърбия Александър Вучич идва на посещаване в България по покана на премиера Бойко Борисов, заяви държавната осведомителна работа.

Борисов и  Вучич ще проведат среща, а по-късно ще инспектират по въздух напредъка по построяването на Автомагистрала „ Европа “ и „ Балкански поток “ - два плана от извънредно значение за инфраструктурното и енергийното съдействието както сред България и Сърбия, по този начин и за региона и Европа, акцентират от Министерски съвет.

Акцент в диалога, с изключение на транспортната и енергийната инфраструктура, ще бъде европейската вероятност пред Сърбия.

 

Магистрала " Европа “ е  част от Европейския транспортен кулоар №10. Трасето на „ Европа “ сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км. Строителството е разграничено е на три елементи: 17-километровата права сред Драгоман и Сливница, 14,5 км сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Драгоман и 16,16 км  от Сливница до връзката със Северната скоростна дъга.

Най-сериозен е напредъкът при построяването на трасето сред Драгоман и Сливница. Строителните действия започнаха през май предходната година, само че защото на обекта се работи с цялостна готовност без значение от ограниченията против COVID-19, чака се строителството да завърши по-рано – в края на годината, вместо през 2021 година, какъвто е заложеният период в контракта.

По въздух министър-председателят Борисов и президентът Вучич ще прегледат също изграждащия се „ Балкански поток “. Проектът e част от газовия хъб " Балкан ", който би трябвало да трансформира България във " водещ търговски разпределителен център в района и Европейски Съюз ", се показва в известието на държавната пресслужба. 

Борисов и Вучич ще създадат оглед на място на газопровода в региона на Летница, след което ще имат работен обяд във Велико Търново.

 

" Балкански поток " е с дължина 474 км и се построява от „ Булгартрансгаз “. С неговата реализацията се цели повишение сигурността на доставки на природен газ от разнообразни източници, усилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което ще окаже положителен резултат върху потребителите на природен газ. Във краткотрайните строителни бази все още са доставени 26 489 броя тръби за трасето или 324,26 км. На пристанище „ Бургас “ има доставени още 10 935 броя тръби или 133,52 км, които всекидневно се транспортират към базите. Напредъкът демонстрира още, че разнесените тръби по трасето сформират 271 км, от които заварени към този момент са 151,62 км.

По време на визитата министър председателят Б
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР