Президентът на Сърбия Александър Вучич прие днес китайския посланик Чен

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич прие днес китайския посланик Чен
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия изисква Прищина да изпълни споразумението

Президентът на Сърбия Александър Вучич одобри през днешния ден китайския дипломат Чен Бо, който осведоми за обстановката в Косово преди срещата в Брюксел като част от разговора сред Белград и Прищина, с посредничеството на Европейския съюз, оповестява.

Вучич, както заяви президентската работа за съдействие с медиите, сподели, че Сърбия остава ангажирана с разговора като единствен метод за намиране на решение на въпроса за Косово и Метохия и че той изисква Прищина да извърши контрактуваното.

„ В продължение на девет години не им е хрумвало да образуват Съюз на сръбските общини. Очакваме Европейски Съюз и западните сътрудници да повлияят на Прищина да извърши съществено и отговорно отговорностите си, както направи Сърбия “, сподели още Вучич.

Посланик Чен уточни, че Китай зачита суверенитета и териториалната целокупност на Сърбия и че се застъпва за намиране на решение в границите на разговора, под егидата на Резолюция 1244.

„ Китай схваща и поддържа всички законни претенции на сръбската страна, в това число тези по отношение на отбраната на законните права на сръбския народ в Косово и Метохия “, съобщи дипломат Чен.

Президентът Вучич уточни, че Китай постоянно ще поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Сърбия.

" Вярваме, че това е единствената политика, която е в сходство с интернационалните правни правила. Всичко останало основава проблеми, неустойчивост и разтърсвания в света, от които никой не се нуждае ", разяснява Вучич.

Вучич и Чен също разискаха настоящи и планувани сръбско-китайски планове. Вучич сподели, че никой в ​​Сърбия няма да не помни другарската помощ на президента Си за железарския цех в Смедерево и изрази вяра, че контрактуваната динамичност в осъществяването ще бъде спазена за всички настоящи планове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР