Президентът на Сърбия Александър Вучич потвърди в Тwitter, че е

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич потвърди в Тwitter, че е
Коментари Харесай

Вучич на тайна визита в САЩ

Президентът на Сърбия Александър Вучич удостовери в Тwitter, че е на необявено посещаване в Съединени американски щати, оповестява сръбският вестник "Данас ", като се базира на радио Гласът на Америка.

Радиото съобщи, че съгласно неофициална информация Вучич е на частно посещаване в Ню Йорк с щерка си и дипломатическата задача в Ню Йорк няма връзка с визитата, нито е в контакт с Вучич по този мотив.

Президентът удостовери визитата си в отговор на туита на водача на Народната партия и някогашен външен министър Вук Йеремич Вук Йеремич, който, "извинявайки се ", че "пречи на проектите визитата да остане загадка ", запита президента за какво е желал да няма плануванаъа в протокола защита и какъв брой е просрочен полетът на самолета за Ню Йорк поради конференцията му в събота.

В идващ туит Йеремич пита правилно ли е, че предходния ден Вучич е бил в Париж и там се е срещнал с президента на Косово Хашим Тачи.

Преди това Йеремич сподели за телевизия Фейс в Сараево, че Вучич "води секрети договаряния за Косово " и по тази причина е отпътувал частно за Ню Йорк, за което сръбската общност не е осведомена. Вучич договаря скрито и с премиера на Косово Рамуш Харадинай посредством непосредствен медиатор от обкръжението си, твърди Йеремич.



Сръбският министър председател Ана Бърнабич разгласи, че незабавно след завръщането на Вучич в Сърбия ще го помоли да беседват за реорганизация на държавното управление, нужна, с цел да може кабинетът да действа като екип. "Ще действаме като екип, без самостоятелна суетност и промотиране на персонални проекти и ще имаме резултати, или не би трябвало да бъда министър председател ", сподели Бърнабич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР