Президентът на Сърбия Александър Вучич посрещна българския държавен глава Румен

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич посрещна българския държавен глава Румен
Коментари Харесай

Радев и Вучич заедно в Западните покрайнини

Президентът на Сърбия Александър Вучич посрещна българския държавен глава Румен Радев в Палатата на Сърбия в Белград, съобщи БГНЕС. След церемонията с почетния часовой двамата държавници останаха да беседват на " четири очи ". Следват пленарни диалози сред двете делегации. Пресцентърът на Палатата не беше препълнен със сръбски медии.

Александър Вучич откри взаимната конференция, наричайки нашия президент " скъпи приятелю ". Сръбският държавен глава направи бърз обзор на двустранните връзки сред нашите страни, които съгласно неговите думи, се развиват все по-добре с всяка последваща година. Той означи, че двустранният стокообмен през предходната година се е нараснал и е надминал 1 милиард евро. Също по този начин Вучич означи, че скоро от София до Белград по автомагистралата ще се пътува 3 часа. Според него споровете от предишното би трябвало да си останат там и да се отвори нова страница в връзките, защото би трябвало да гледаме към общо бъдеще.

Държавният глава Румен Радев също означи със удовлетворение развиването на връзките, намерило израз в увеличението на стокообмена. По отношение на европейската вероятност за Сърбия Радев акцентира, че Белград може да разчита на нашата поддръжка. Ориентировъчната дата – 2025 година – за еврочленство Радев дефинира като " амбициозна, само че постижима цел, изискваща готовност за промени в редица основни области.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР