Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че нови мерки ще

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че нови мерки ще
Коментари Харесай

Сръбският президент се обърна към жените: Раждайте или сме свършени като нация

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че нови ограничения ще бъдат въведени в поддръжка на раждаемостта, оповестяват локални медии.

Той предизвести, че в случай че неподходящите демографски прогнози се изпълнят до 2060 година, " ние няма да имаме страна или нация ", съобщи News.bg   .

По думите му въпросът за Косово е от решаващо значение, защото хората ще видят, че е реализиран мир и ще останат в Сърбия да основават фамилии.

На конференция в Белград Вучич предизвести, че демографските разбори демонстрират, че Сърбия е изправена пред трагично понижаване на популацията - под 7 милиона души (без Косово и Метохия).

Сърбия ще е сред 3,9 милиона и 5,5 милиона души през 2060 година Той посочи, че 1,7 милиона от тях ще бъдат пенсионери и това ще засегне икономическия капацитет на страната.

Новите ограничения ще влязат в действие от юли и ще се ползват за всяко новородено дете от 1 януари 2018 година: еднократна помощ за първо дете в размер на 100 000 динара (850 евро), месечна помощ от 10 000 динара (85 евро) за второ дете в продължение на две години; 12 000 динара (102 евро) на месец за трето дете до 10-годишна възраст и 18 000 динара (153 евро) за 10 години за четвърто дете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР