Президентът на Сърбия Александър Вучич обясни, че идеята му за

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обясни, че идеята му за
Коментари Харесай

Вучич видя Сърбия като икономически двигател на Балканите

Президентът на Сърбия Александър Вучич изясни, че концепцията му за „ Малък Шенген ” и по-тясно икономическо съдействие на Западните Балкани не значи обединяване и сръбска надмощие ”, предава МИА, представена от БГНЕС.
" Скоро Сърбия ще се трансформира в стопански мотор на района, по тази причина концепцията провокира сходни реакции, счита Вучич.
Според него жителите би трябвало да схванат, че страните от този район ще имат изгода, в случай че са единни и работят дружно – тогава ще бъдат уважавани доста повече в Европа.
Сръбският държавен глава уточни като образец Вишеградската група, която може когато и да е да уволни Тимерманс и Вебер. " Европейският парламент може да не одобри представител на Унгария за еврокомисар, само че не може да попречи той да бъде от тази страни. Тяхната мощ е голяма, а ние се задоволяваме с трохите, като се атакуваме един различен в района. Задоволяваме се с това да кажем на огромните страни нещо неприятно за другите, а огромните споделят, че постоянно ще държат нашия район в раздори, с цел да вършат, каквото желаят и да натрупат повече благосъстояние ”, съобщи Вучич.
„ Всичко, което реализираме, ще бъде от изгода за укрепване на икономическото показване на района като обединен пазар и ще притегли повече вложения, които ще подкрепят свободна атмосфера за икономическо развиване ”, уверен е сръбският президент.
Той прикани за понижаване на оперативните разноски посредством повдигане на рестриктивните мерки за товарните транспорти. Това няма да бъде елементарно за реализиране, само че има контракт сред Сърбия, Албания и Северна Македония.
В интервала 9-10 октомври в Белград следва посещаване на министър председателите на Албания и Македония Еди Рама и Зоран Заев, по време на което ще бъде препоръчана самодейността за понижаване на митническите бариери пред бизнеса сред трите страни. По-нататък ще бъдат поканени да се причислят Косово и Босна и Херцеговина, т.е. да се сътвори нещо като „ ЦЕФТА плюс плюс ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР