Президентът на Сърбия Александър Вучич обвини чужди разузнавателни служби в

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обвини чужди разузнавателни служби в
Коментари Харесай

Вучич обвинява чуждо разузнаване за протестите в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич упрекна непознати разследващи служби в подбудителство на митинги по улиците на Белград късно във вторник покрай Народното събрание. Това разяснява той в сряда в особено послание към нацията, представен от ТАСС.

" Станахме очевидци на нападателен политически митинг , който беше противозаконен, не беше координиран с полицията и беше извършен в нарушаване на законодателството ", изясни Вучич.

" Десни радикали, членове профашистки организации, екстремисти нападнаха Народното събрание , гневно нападнаха сръбски служители на реда за няколко часа, обиждаха ги, хвърляха камъни върху тях и ги биеха. Полицията им отговори едвам откакто влязоха в залата на Народното събрание . "

" Протестиращите използваха ножове, камъни и коктейли Молотов . Протестът беше добре проведен, имаше въздействие на задгранични фактори и задгранични служби , нашата полиция деликатно ще прегледа това ", означи Вучич.

Сръбският президент свързва митингите и конфликтите с полицията с идните договаряния за Косово , управлявани от Европейски Съюз. " Сръбската делегация се насочва към договарянията за Косово под огромен напън. Няма да сме там толкоз мощни, колкото бихме могли да бъдем ", разяснява той.

Той акцентира, че никой не може да изплаши Сърбия с цел да се подчинява . " Няма да позволим на никого да унищожава бъдещето на Сърбия и всичко, което е построено и основано тук ".
 Десетки ранени и задържани при конфликтите в Белград
Десетки ранени и задържани при конфликтите в Белград

Протестиращи щурмуваха Народното събрание в Белград
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР