Президентът на Сърбия Александър Вучич не е поканен на церемонията

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич не е поканен на церемонията
Коментари Харесай

Сръбският президент без покана за церемонията по встъпване в длъжност на Путин

Президентът на Сърбия Александър Вучич не е поканен на церемонията по встъпването в служба на президента на Руската федерация Владимир Путин на 7 май. Вместо към Москва, както се надяваше, Вучич ще отпътува за Анкара, където ще се срещне с Реджеп Тайип Ердоган, разяснява хърватското електронно издание Jutarnji List, представено от " Фокус ".

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик обаче има покана.

По традиция Кремъл кани на такива събития единствено водачите на най-близките постсъветски страни, по тази причина наличието на Додик не е изненадващо. Пренебрегването на Вучич обаче е. Сръбските медии имат доктрина: Москва не е изпратила покана на Вучич, с цел да не скапва положителните му връзки с немския канцлер Ангела Меркел, отбелязва загребският вестник.

Според хърватското издание една от вероятните аргументи за пренебрегването на Вучич на церемонията е нерешеният статут на съветския филантропичен център в Ниш, чието споразумяване Белград отсрочва. 

Jutarnji List написа, че по този метод Кремъл изпраща обръщение към Белград, че би трябвало да направи избори сред Запада и Русия и че е невероятно да „ седи на два стола “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР