Президентът на Сърбия Александър Вучич нареди въоръжените сили на страната

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич нареди въоръжените сили на страната
Коментари Харесай

Най-високо ниво: Сръбските въоръжени сили са в пълна бойна готовност ВИДЕО

Президентът на Сърбия Александър Вучич подреди въоръжените сили на страната да бъдат приведени в цялостна бойна подготвеност. Това съобщи ръководителят на сръбското министерство на защитата Милош Вучевич, съобщи сръбското издание " Дневник ".

Според Вучевич сръбските въоръжени сили би трябвало да бъдат в цялостна подготвеност, с цел да стартират да вземат решение бойни задания по заповед.

„ Това ни издига на най-високото равнище на дейности, осъществявани от сръбската войска, която пази териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия, нейните жители, а също по този начин предотвратява погроми и гнет против сърбите, където и да живеят “, сподели Вучевич.

Изданието написа, че Александър Вучич счита, че косовското държавно управление под управлението на Албин Курти към момента се готви да нападна сърбите.

Също по-рано сръбското издание N1 съобщи, че Сърбия е почнала да събира артилерия на границата с Косово. И по този начин, приказваме за тежки гаубици NORA B-52. Изпратени са шест коли.

Съобщава се, че редица военни служители на реда са били ситуирани и в село Рудници, покрай село Ярине в Косово. Засега никой не е дал заповед за пукотевица с гаубици.

„ Миналата година обстановката беше изцяло идентична, когато пътят Яринье-Лепосавич беше блокиран, на същото място стояха бронирани машини и военни самолети прелетяха над него няколко пъти “, се споделя в публикацията.

По-рано сръбският президент Александър Вучич свика извънредно съвещание на Съвета за национална сигурност във връзка с изострянето на обстановката в Северно Косово. Той прикани сърбите в Северно Косово и Метохия да бъдат спокойни и мирни и да не се поддават на провокации.

Сръбският водач взе решението, откакто министър председателят на Косово Албин Курти насочи ултиматум към косовските сърби да премахнат пътните блокади на север.

Припомняме, че една от аргументите за изостряне на обстановката в Северно Косово беше задържането на някогашния сръбски служител на реда Деян Пантич. Той беше упрекнат в принуждение против чиновници, подготвящи локални избори.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР