Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес, че вчера не

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес, че вчера не
Коментари Харесай

Вучич: Успешен тест на руските ракети "Корнет"

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели през днешния ден, че през вчерашния ден не е първият път, когато са видяни самолети над казармите на сръбската войска и, че първо е последвало „ нашето предизвестие, тъй като не можем да позволим на някой да шпионира нашата казарма ".

На въпрос на публицист по време на учението " Маневри 2022 " какво пази небето на Сърбия, имайки поради събитията от предходните дни, Вучич съобщи, че хората нормално живеят във времето отпреди 20 или 30 години и нещата са се трансформирали доста, оповестява Танюг.

„ Сърбия е доста по-силна, само че дано не мислим, че сме толкоз мощни, че можем да се оправим с най-голямата мощ в света. Силата на Сърбия през днешния ден е несравнима спрямо предишното, само че въпреки това, не става въпрос за силата, само че на първо място политиката. Ще успеем ли да запазим мира и това е нашата предпочитана задача и ние вършим всичко допустимо това да се случи ", сподели още Вучич.

„ Самолети бяха видяни дни преди този момент и тогава ги предупредихме. И там незабавно се вижда комбинираната активност против Сърбия, не бих споделил враждебна, заради другите конотации, които ще имат в страната или района, тъй като от една страна те ще стартира с насмешки - добре, не, те виждат от спътници, тъй че им трябват дронове. Разбира се, че имат потребност от дронове. Но стартира и от другата страна, тъй че се чудят с кого се бием ", съобщи Вучич.

Той разяснява още, че не влиза в спор с никого: „ Но желаете армията да разреши на някой да шпионира нейните казарми? За да влезете в хангарите, преброите какъв брой патрона, бомби, мини, грантове имаме в Централна Сърбия? "

„ Погрижихме се, те бяха на 200, 500 метра от административната линия, от другата страна. НАТО съблюдава всички процедури, само че и ние ги видяхме, само че нямаме право да ги събаряме съгласно Резолюция 12 44 и Кумановското съглашение. Но те не бяха там, с цел да събират фигурки или да играят топчета, а за разнообразни неща ", сподели Вучич.

„ Това е като отклонението на потока Севър в Балтийско море. Струва ми се, че всички знаят, че целият свят знае всичко за това, само че всички се вършат на наивни. Нека и ние да се вършим на малко наивни ", сподели Вучич.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР