Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования на семействата на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования на семействата на
Коментари Харесай

Вучич обеща затягане на правилата за притежание на оръжие след двете масови стрелби

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования на фамилиите на убитите в всеобщата пукотевица край Младеновац и заяви, че страната ще предприеме нови ограничения за ограничение на опцията за владеене на оръжие. Това оповестиха сръбски медии в петък.

Рано сутринта с осем жертви в село Дубона покрай град Младеновац, на 42 км южно от Белград. Това е втората всеобща пукотевица в Сърбия тази седмица, откакто в сряда и умъртви осем деца и един охранител.

" Втори път за последните 48 часа би трябвало да се обърнем към народа, показвам съболезнования за незаконно убитите тази нощ хора. Всяка дума е сложна, непотребна и в същото време незадоволителна. Това е нахлуване против цялата наша страна ", сподели Вучич.

" Ще назначим 1200 служители на реда в идващите шест месеца и ще прехвърлим още 1000 чиновници в учебните заведения. През идната година ще осигурим постоянно, във всяко учебно заведение да има служител на реда. Искаме да осигурим успокоение на нашите деца и родителите ", добави сръбският президент.

Вучич сподели, че всички 400 000 притежатели на оръжия в Сърбия ще бъдат тествани, като се изключи притежателите на ловни оръжия. " Ще разоръжим изцяло Сърбия ", сподели той.

Вучич дефинира втората всеобща пукотевица като терористична офанзива, при която специфичните елементи са имали за задача да арестуват или обезвреждат терорист. " Злодеят беше задържан и в никакъв случай повече няма да види бял свят. Няма да излезе от пандиза ", сподели той. По думите му държавното управление ще одобри умозаключение, с което подрежда на Министерство на вътрешните работи незабавно да приготви промени в закона за боеприпасите, който ще затегне изискванията за носене на оръжие.

" Наказанията за владеене противозаконни оръжия ще бъдат доста високи, тъй че дано да забележим по какъв начин може да извършите нещо като това, което се случи през вчерашния ден ", сподели Вучич. Той добави, че ще бъдат затегнати и изискванията за потребление на ловно оръжие.

По-рано денем Вучич сподели, че е предложил на премиера Ана Бърнабич и министрите да се върне смъртното наказване в Сърбия. По негови думи те са срещу, защото единствената друга страна в Европа, която признава смъртното наказване, е Беларус.

Сърбия е в тридневен печал в памет на жертвите на стрелбата от 3 май. Последният случай на всеобща пукотевица в Сърбия преди тази догина е от април 2013 година, когато ветеранът от армията Любиша Богданович убива 13 души в село Велика Иванча край Младеновац в най-смъртоносната всеобща пукотевица в Сърбия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР