Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази мнение, че между неговата

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази мнение, че между неговата
Коментари Харесай

Вучич: Белград и Скопие са в отлични отношения

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази мнение, че сред неговата страна и нейния комшия Северна Македония има доста положителни взаимоотношения, които са даже по-добри в сравнение с са били преди година или две, и могат да бъдат усъвършенствани и повече, предава белградският ефирен канал N1.

Вучич и неговият македонски сътрудник Стево Пендаровски се срещнаха в Белград и дружно с други неща, както сподели вторият, са дискутирали френската самодейност по разширението на Европейския съюз.

Вучич сподели, че Скопие и Белград нямат съществени проблеми между тях, настрани от Косово, което Северна Македония признава като самостоятелна страна и добави, че двете страни желаят да изградят близки другарски взаимоотношения.

Президентът на Сърбия съобщи пред кореспонденти, че търговията сред неговата страна и Македония възлиза на 857,8 млн. евро за 2018 година и че има вяра тя да се увеличи до милиард.

Пендаровски от своя страна съобщи по време на взаимната си конференция със сръбския водач, че неговата страна няма опция на участието си в Европейски Съюз.

„ Европейската интеграция остава дълготраен приоритет за Северна Македония “, сподели той и добави, че тези процеси са най-хубавия метод за демократичната промяна на районните общества.

Той добави, че решение, до което Белград и Прищина би трябвало да стигнат по време на разговора между тях, би трябвало да способства за районната непоклатимост.

Малко преди срещата си с Вучич, Пендаровски съобщи, че е очаквал положителен разговор със сръбския държавен глава, който би трябвало да се върти към политическите проблеми, сигурността и стопански въпроси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР