Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази днес в Сочи, след

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази днес в Сочи, след
Коментари Харесай

Вучич пред Путин: Доволни сме от военното сътрудничество с Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази през днешния ден в Сочи, след диалог с президента на Русия Владимир Путин, удовлетворение от военно-техническото съдействие с Москва, съобщи Танюг.

Имаме чудесно военно-техническо съдействие. Благодаря за поддръжката за нашата войска, съобщи Вучич на взаимната конференция с Путин.

Вучич пред Путин: Доволни сме от военното съдействие с Русия
Вучич сподели, че Сърбия е купила " доста мощни и положителни неща " от Русия.

" Предишния път Путин ме посъветва какво да купим. Послушах този съвет и това би трябвало да дойде при нас в Сърбия ", сподели Вучич и добави, че страната му ще продължи да екипира армията си в сходство с финансовите си благоприятни условия. Той помоли жителите на Сърбия да видят по какъв начин е изглеждало екипирането на армията преди шест години, а по какъв начин наподобява в този момент.

Гордея се с нашето съдействие, сподели сръбският президент.

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е признателен на Русия за " поддръжката й за интернационалното право и за Сърбия по въпроса за Косово и запазването на териториалната целокупност на Сърбия ", съобщи Танюг.

Вучич сподели, че е предал на съветския държавен глава " неголемите си упования за бъдещето по въпроса за договарянията с албанската страна ".

" Преди всичко имайки поради техните изказвания и опити с спомагателен напън да се изкопчи освен признание на независимостта на Косово, а и Сърбия да не получи нищо ". Това нито е въможно, нито е действително и няма да стане, съобщи Вучич.

Путин на собствен ред сподели, че позицията на Русия по въпроса за Косово е непроменена и съображение за решаването би трябвало да бъде резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Русия е подготвена да поддържа вероятно компромисно решение на косовския проблем, в случай че то бъде реализирано сред Белград и Прищина, и Русия ще бъде на страната на Сърбия, декларирал Путин, представен от Танюг. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР