Президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на Косово Авдулах

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на Косово Авдулах
Коментари Харесай

Белият дом обяви, че Сърбия и Косово са постигнали напредък в преговорите

Президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Косово Авдулах Хоти реализираха " действителен прогрес " на договарянията си във Вашингтон, съобщи в Туитър помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Робърт О`Брайън, представен от Франс прес.

О`Брайън заяви, че през днешния ден договарянията не престават. Той означи също, че икономическата нормализация значи работа за младите.

По-рано сръбският президент Вучич сподели по телевизия ТВ Пинк от Вашингтон, че сръбската делегация е отказала да признае независимостта на Косово по време на договарянията в столицата на Съединени американски щати.

Вучич заяви, че по време на договарянията са били обсъждани стопански въпроси, инфраструктурни планове, свързващи Белград и Прищина, заеми посредством организацията за развиване и разкриване на бюро на американския Фонд за развиване в Белград. Обсъдено е било и включването на Прищина в Балканския стопански съюз, така наречен Малък Шенген.

Вучич осведоми също, че във втория кръг от договарянията се е присъединила и Иванка Тръмп в качеството си на консултант на американския президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР