Президентът на Сърбия Александър Вучич и генералният секретар на НАТО

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич и генералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Вучич разговаря с генералния секретар на НАТО за намеренията на Косово за армия

Президентът на Сърбия Александър Вучич и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се съгласиха през днешния ден в телефонен диалог, че запазването на мира и стабилността е от максимален интерес за Сърбия и целия район, оповестява белградският вестник " Блиц ", представен от Българска телеграфна агенция.

Вучич благодарил на Столтенберг за констатацията, че в този момент не е време за образуване на така наречен войска на Косово, т.е. че желанието на Косово да трансформира своите сили за сигурност в войска идва в несъответствуващ миг. Вучич изразил опасения по отношение на желанието на Косово да образува войска и заплахите, които тази стъпка носи за оцеляването на сръбския народ в Косово и сигурността на Сърбия, както и за мира и стабилността в района. Двамата събеседници се договорили да останат в непрекъснат и директен контакт, а армията на Сърбия още веднъж да откри ежедневни контакти със силите КейФОР в Косово, с цел да обменят информации и наблюдават развиването на обстановката.

Вучич срещнал Столтенберг с проблемите, пред които Сърбия и изключително сръбският народ в Косово, са изправени поради " ирационалната " стъпка на Косово да вкара мита от 100 % на стоките от Сърбия, в несъгласие със съществуващи съглашения и контракти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР