Президентът на Сърбия Александър Вучич даде тази сутрин начало на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич даде тази сутрин начало на
Коментари Харесай

По тъмно тази сутрин Вучич откри Балкански поток в Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде тази заран начало на действието на газопровода "Балкански поток " в Сърбия и в страната стартира да постъпва природен газ от Русия, съобщи ТАСС.
Церемонията по мрачно в 6 ч. локално време (7 ч. българско) на четвърта газоизмервателна станция в селището Господжинци, близо до Нови Сад, е излъчена директно от организация Танюг.
"Днес е значим ден за нашата страна и нашия народ. Сърбия стана доста по-богата след потичането на газа. Цената за един кубик ще е 155 $ на входа с България, плюс 12 до 14 $ транспортни разноски в нашата мрежа, преди този момент бяха 240 $ ", съобщи Вучич.
В церемонията в Господжинци участваха също съветският дипломат в Сърбия Александър Боцан-Харченко, генералният шеф на компания "Сърбиягаз " Душан Баятович, представители на съветски компании, строили газопровода.
По-рано сръбският президент съобщи, че Балкански поток е напълнен с газ, а формалното му разкриване беше планувано да се състои на 30 декември, само че в следствие беше отсрочено за 1 януари.
Минаващият през територията на Сърбия газопровод съставлява продължение на една от двете линии на открития на 8 януари 2020 година Турски поток, по която газ от Русия ще постъпва първо в Турция, а след това в България, Сърбия и Унгария.
Дължината на сръбския сектор е 403 км, а плановата му мощ - 13,9 милиарда кубични метра газ годишно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР