Президентът на Съединените щати възнамерява да проведе заседание на Съвета

...
Президентът на Съединените щати възнамерява да проведе заседание на Съвета
Коментари Харесай

Байдън следи ситуацията в Украйна

Президентът на Съединените щати има намерение да организира съвещание на Съвета за национална сигурност по обстановката към Украйна в неделя, сподели прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

" Президентът Байдън продължава да следи събитията в Украйна и постоянно е осведомен от своя екип по национална сигурност за събитията на място. Те потвърдиха, че Русия може да предприеме офанзива против Украйна когато и да е ", се споделя в изказването.
 Най-лошият сюжет за Украйна - идната седмица, Русия желала да върне времето обратно
Най-лошият сюжет за Украйна - идната седмица, Русия желала да върне времето обратно

Според Лиз Тръс Москва не гледа съществено на дипломацията

Псаки сподели, че в тази връзка Байдън " ще свика съвещание на Съвета за национална сигурност за обстановката в Украйна ".

Тя означи, че Байдън е бил осведомен за срещите на вицепрезидента Камала Харис в коридорите на конференцията по сигурността в Мюнхен с украинския президент Владимир Зеленски, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, водачите на балтийските страни, немския канцлер Олаф Шолц и други

Байдън в събота изрази угриженост, че Русия към този момент е решила да нахлуе в Украйна и офанзива може да се случи в идващите дни, само че не изключи опцията за дипломатическо решение.
 Украйна няма да дава отговор на провокации, корав Зеленски
Украйна няма да дава отговор на провокации, корав Зеленски

Страната ще се стреми да откри мир посредством дипломация

Заради ескалацията на напрежението в района през днешния ден

Преди това Англия, Канада и също краткотрайно реалокираха посолствата си от украинската столица в Лвов.

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница . Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР