Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изгражда стена не само

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изгражда стена не само
Коментари Харесай

Тръмп вдига четириметрова ограда около Белия дом

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп построява стена освен на границата с Мексико, само че и към личната си резиденция във Вашингтон - Белия дом. Плътната краткотрайна ограда бе сложена на „ Пенсилвания авеню “, където се струпват най-вече туристи. Зад нея ще стартира демонтажът на сегашната железна ограда, а по-късно ще бъде инсталирана нова, по-висока, която ще пази президента.

Според проектите, разказани на уеб страницата на Националната паркова работа, сегашната ограда, висока почти 2 метра, би трябвало да бъде сменена два пъти по-висока. Нова бариера с височина съвсем 4 метра ще бъде оборудвана с технологии за разкриване на извършители и по подобен метод, че да е невероятно никой да се изкачи. Според Тръмп е проблем, че Белия дом се вижда от улицата. Решението бе взето след серия от произшествия, включващи неразрешено влизане на външни лица на охраняваната територия.

Строителните работи ще се правят последователно и ще продължат до 2021 година в това число. Сегашната стена ще бъде изцяло сменена, а част от нея ще бъде непокътната в музей.

За повече от два века от съществуването на Белия дом (строителството стартира през 1792 г.) формата и образът на оградата му се трансформират няколко пъти. По време на ръководството на Томас Джеферсън (1801-1809 г.) оградата е била направена от дървени стълбове. Тогава е вдигната каменна стена, която по-късно е сменена с железна ограда. Историците считат, че в началото оградата е била боядисана в мрачно зелено. През последните години тя обичайно е боядисана в черно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР