Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви във вторник, че

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Тръмп: По-добре сделката с Китай да остане за след изборите в САЩ

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи във вторник, че няма "краен период " за реализиране на комерсиална договорка с Китай и добави, че може би е "по-добре " да се изчака след президентските избори в Съединени американски щати през ноември 2020 година, с цел да се реализира съглашение с Пекин.

"Нямам краен период. По някакъв метод обаче считам, че е по-добре да изчакаме след изборите ", съобщи Тръмп пред кореспонденти по време на срещата на върха на НАТО в Лондон и добави: "Но те (китайците) желаят да сключат договорка в този момент и ще забележим дали тя ще бъде вярна или не, тя би трябвало да бъде вярна ", сподели той, представен от БНР.

Той още веднъж акцентира, че комерсиална договорка с Китай ще се случи, единствено в случай че той желае това и счита, че се оправя доста добре в договарянията. "Справям се доста добре по отношение на съглашението с Китай, в случай че желая да го направя. Ще забележим какво ще се случи ".

"Не знам дали желая да го направя (да подпиша договорка с Китай). Те ще схванат много скоро ", добави той.

Според него Китай "се е сдобил с огромна мощност " с пари на Съединени американски щати. Изказвайки се в Лондон дружно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Тръмп още веднъж уточни, че може да реализира добра комерсиална договорка. Той обаче означи, че занапред ще взема решение дали тя да бъде подписана.

От своя страна Йенс Столтенберг акцентира, че Китай е тематика на срещата на върха на НАТО заради огромната икономическа агресия на азиатската страна в международен мащаб, в това число в посока Европа и Африка.

Доналд Тръмп атакува вербално и Европейският съюз, отбелязвайки, че Европейски Съюз се отнася със Съединени американски щати "много незаслужено " във връзка с търговията. Дефицитът с Европейски Съюз е "астрономичен ", уточни Тръмп, наблягайки, че той трансформира това и че не е редно Съединени американски щати или Европейски Съюз да се "възползват " от НАТО и търговията.

Коментарите на Тръмп, че договорката с Китай може да бъде отсрочена за след президентските избори в Съединени американски щати следващата година, доведоха до париране на първичния положителен старт на европейските фондови тържища.

Общият показател Stoxx Europe 600 се намалява с 0,2%, френският CAC 40 - с 0,57% (след заканите на Съединени американски щати за 100%-ни мита върху вноса на френски артикули за 2,4 милиарда долара), а английският FTSE100 се намалява с 1,15% на фона на повишаване на английската лира с 0,32% назад към значимата опозиция към 1,3000 $.

Единствено немският показател DAX 30 нараства с 0,35%, само че след първичен скок с 0,6% и след мощен спад в понеделник с над 2%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР