Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи
Коментари Харесай

Тръмп заплаши с 25% мита европейските автомобили, ако няма търговска сделка с ЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи цени от 25% за колите, внасяни от Европейския съюз, в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение с единния блок.
"В последна сметка ще бъде доста елементарно, тъй като в случай че не успеем да реализираме договорка, ще би трябвало да определим 25-процентови мита за техните коли ", съобщи Тръмп в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос. Той повтори мнението си, че с Брюксел е "по-трудно да се реализира договорка, в сравнение с с всеки различен " и че "европейците се възползват от доста години от нашата страна ".
Попитан за вероятните цени за вноса на коли от Европейски Съюз, Тръмп отговори, че "има поради съответна дата ", само че без да посочи в допълнение. Той съобщи, че Брюксел би трябвало да се придвижи бързо и да се отнася с Вашингтон заслужено. Тръмп повтори, че Европейски Съюз не се отнася заслужено със Съединени американски щати и осъди "търговските бариери и цени, които вършат търговията невъзможна ".
Само няколко часа по-рано той съобщи в изявление за бизнес телевизия CNBC, че би бил "изненадан ", в случай че се наложи да вкара наказателни цени за Европейски Съюз. Въпреки че с Брюксел, и по-специално с някогашния ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, беше мъчно да се водят търговски договаряния, "ще бъда доста сюрпризиран, в случай че би трябвало да използван цени за блока ", уточни Доналд Тръмп.
Той добави, че "първо желае да направи договорката с Китай ", преди да продължи да договаря комерсиално съглашение с Европейския съюз.
Тръмп още веднъж разяснява и провежданата от Федералния запас на Съединени американски щати политика, отбелязвайки, че Фед е направил "голяма неточност ", повишавайки прекомерно рано лихвените проценти, което е попречило американския икономическия напредък през 2019 година.
Според него растежът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати щеше да бъде покрай 4%, в случай че Федералният запас не беше повишил преди време лихвените ставки. Той също по този начин приписа известното закъснение на американската стопанска система през предходната година на няколко други фактора, в това число рецесията със самолетите Boeing 737 MAX и огромната стачка в General Motors.
Централната банка на Съединени американски щати увеличи лихвите на няколко пъти сред 2017 и 2018 година, само че през предходната година ги понижи на три пъти след месеци на мощна рецензия от страна на администрацията на Тръмп.
Той още веднъж разяснява комерсиалната договорка с Китай, акцентирайки, че "имаме страхотна нова договорка ", съгласно която стопанската система на Съединени американски щати може да получи 250 милиарда $ от китайски покупки на американски артикули. В същото време Тръмп разгласи началото на договарянията по "втората фаза " от съглашението.
"Отношението ни с Пекин е по-добро, след като и да било, до момента в който персоналните ми връзки с президента Си Цзинпин са "изключителни ", добави Доналд Тръмп.
"Когато се прибера у дома, ще подпиша USMCA ", уточни той, визирайки тристранната комерсиална договорка сред Съединени американски щати, Мексико и Канада.
Според него американската стопанска система е основала богатство в размер на 19 трилиона $ от началото на неговото президентство. "Фондовите пазари се повишиха внезапно, достигайки нови рекордни равнища ", добави президентът, "като в това време бяха основани над 7 милиона работни места, а безработицата доближи най-ниски равнища от повече от 50 години насам ".
Президентът на Съединените щати похвали изпълнителния шеф на "Тесла " (Tesla Inc.) Илон Мъск, като го назова "гений ", който "трябва да защитим ".
"Мъск обича ракетите. Той се оправя добре с ракетите ", уточни той в изявлението си за CNBC и разгласи, че Tesla Inc. ще строи "много огромен цех в Съединените щати ".
Тръмп също по този начин разяснява в резюме и "Епъл " (Apple Inc.), акцентирайки, че софтуерният колос "трябва да помогне на държавното управление с криптирането на създаваните от него смарт телефони ", тъй че "да може да стартираме да намираме някои от неприятните хора ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР