Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята унгарския премиер Виктор

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята унгарския премиер Виктор
Коментари Харесай

Тръмп смята Орбан за силен лидер

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп счита унгарския министър председател Виктор Орбан за мощен водач и има планове да развива връзките с него. Това съобщи посланикът на Съединените щати в Унгария Дейвид Корнстейн пред "Ню-Йорк таймс ".

Изданието, представено от БНР, напомня, че Корнстейн, който е назначен на поста дипломат в Будапеща през юни тази година, е дълготраен другар на президента Тръмп.

Орбан безрезултатно се е опитвал да лобира за ползите на Унгария във Вашингтон по време на мандата на президента Барак Обама. Унгарското държавно управление пожертвало милиони долари за десетки американски проучвателен организации, публични фондове и културни обединявания основно посредством Унгарския предприемчив фонд. Тази организация е записана в качеството на компания в щата Делауеър, само че както разкрива вестникът, е близка до Орбан.

Според обявата аналогични старания на Орбан при администрацията на Тръмп се оказват по-успешни. Край на шестгодишния интервал на липса на контакти на високо ниво поставя срещата на Майкъл Помпейо с неговия маджарски сътрудник във Вашингтон.

През юни Тръмп организира телефонен диалог с Орбан - чест, с която последният не е удостояван от страна на Барак Обама, отбелязва вестникът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР