Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята да поиска от

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята да поиска от
Коментари Харесай

Тръмп иска $716 милиарда за отбрана през 2019

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп счита да изиска от Конгреса $716 милиарда за защита за финансовата 2019 година, заяви The Washington Post. Сумата е заложена в американския бюджет.

Средствата би трябвало да покрият годишния бюджет на Пентагона, разноските за продължаващите войни, както и разноските за поддържане на нуклеарния боеприпас на Съединените щати. Според източниците WP, в случай че самодейността бъде утвърдена, разноските на Пентагона ще се усилят с повече от 7% спрямо бюджета на Съединени американски щати за защита за 2018 година и 13% спрямо бюджета за 2017 година

Предложеното нарастване е голямо, разяснява Марк Касиян, анализатор на защитата в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS).

Това е огромен скок в защитата и значи, че администрацията на Тръмп обезпечава обилни запаси против извънредно нападателна отбранителна тактика.

На 19 януари Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нова национална военна тактика, в която се споделя, че главната опасност за страната не е тероризмът, а съперничеството на международните сили, загатват се Китай и Русия. Противодействието против бързото увеличение на военната мощност на Китай и засилващата се агрeсивност на Русия са водещите военни цели на Съединени американски щати за националната сигурност, които изместват опасността от тероризма.

Ще продължим акцията за гонене на терористи, само че конкуренцията с огромните сили - не тероризмът - са във фокуса на националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи министърът на защитата Джим Матис пред университета " Джонс Хопкинс ".

Същевременно създателите на тактиката желаеха да се усили финансирането на отбранителната индустрия. Кратката версия на документа е съкратена до 11 страници, а цялостната му версия е засекретена.

Пентагонът и Белият дом отхвърлиха да разясняват предлагането на президента, което се популяризира измежду военните служби и в Конгреса.

Тръмп разказва своя защитителен бюджет за 2018 като един от най-големите в историята на Съединени американски щати, само че предлагането му беше разочароващо за хората в Пентагона и нуклеарното лоби в Конгреса. Много законодатели упорстваха военният бюджет да бъде повишен надалеч оттатък това, което Тръмп предложи м.г. За 2018 година Тръмп изиска разноски за защита в размер на 668 милиарда $, само че в края на м.г. Конгресът гласоподава законопроект, в който те приближиха $700 милиарда. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР