Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа закона за финансиране

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа закона за финансиране
Коментари Харесай

Доналд Тръмп подписа закона за финансиране на правителството слагащ край на блокадата

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа закона за финансиране на държавното управление, с което беше комплициран завършек на траялото повече от две денонощия прекъсване на работата на федералните служби. В първите си мнения от Белия дом показват, че демократите в Сената са се съгласили на компромис, откакто президентът Тръмп е отказал да разисква с тях имиграционни политики преди те да дадат гласа си за финансиране на държавното управление.

По-рано документът беше утвърден от Конгреса с 266 гласа " за " и 150 " срещу ".
Стотици хиляди държавни чиновници се завръщат тази заран на работните си места след постигнатото съглашение за гласоподаване финансиране на държавния бранш в идващите две седмици и половина. През миналите няколко дни демократите обвързаха вота си с заричане за решение ориста на стотиците хиляди имигранти, влезнали незаконно в страната като деца.

В понеделник демократите обявиха, че са се съгласили да поддържат краткотрайното финансиране на държавното управление, тъй като са получили заричане за разискване в Сената на бъдещето на въпросните имигранти, които сега са застрашени от депортация. На това президентът Доналд Тръмп отговори, че той би подкрепил дълготрайно решение за имиграцията, единствено в случай че то е положително за страната. Подписът на Тръмп е нужен за обявяване на гласувани в Конгреса законопроекти.

Местни медии показват, че в този момент един от разновидностите зa легализиране прекъсването на депортация включва поддръжка на демократите за създаване на стена по южната граница – основно заричане на Тръмп по време на президентската акция.

След постигането на договореност за двупартийна поддръжка на краткотрайно финансиране на държавното управление тази заран във Вашингтон и двете страни се пробват развеят флага на победител. Демократите одобряват, че са получили задоволително несъмнено заричане за помагане на стотици хиляди имигранти, а републиканците са на мнение, че гласуването за по-строг граничен надзор им е обезпечено. Но в създалата се обстановка наподобява нито една от страните не може сигурно да се разгласи за победител. Дори да получат гласове за имиграционната мярка в Конгреса, демократите могат да срещнат съпротива от президента, който да откаже да постави подписа си.

От друга страна, организации за отбрана правата на имигрантите към този момент дефинираха действието на демократите като липса на кураж. Републиканците пък каквото и да вършат, няма по какъв начин да избягат от обстоятелството, че са позволили прекъсване работата на държавното управление в случай, че тяхната партия управлява Белия дом, Камарата на представителите и Сената. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР