Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви в четвъртък предложението

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви в четвъртък предложението
Коментари Харесай

Тръмп предложи нов имиграционен план, основаваща се на заслуги, а не на семейни връзки

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи в четвъртък предлагането на неговата администрация да сътвори "справедлива, съвременна и законна " имиграционна система, която да облагодетелства преди всичко американците, изключително тези от работническата класа.

Планът съставлява "ясен контрастност " спрямо задачите на демократите за "отворени граници, по-ниски заплати и безпорядък ", уточни Тръмп в послание към републиканските депутати и членовете на кабинета от Розова градина на Белия дом, оповестява Ройтерс.

Тръмп съобщи, че желае да преразгледа имиграционната система, с цел да може тя да облагодетелства младите, образованите, англоговорящи претенденти с оферти за работа, вместо хора със фамилни връзки с американци.

Планът "ще помогне на нашите хора, в това число имигрантите, да реализират американската фантазия ", съобщи Тръмп. Планът ще спре противозаконната имиграция, твърди президентът, като той включва "обширна рационализация на нашия дисфункционален развой на законна имиграция ".

"Настоящият проект е изцяло неработещ ", уточни Тръмп в тирада пред Белия дом, отбелязвайки, че неговата администрация желае да усили сигурността по границата и да понижи претенциите на търсещите леговище.

Системата за зелена карта, препоръчана в проекта, ще "насърчи повишението на стандарта на живот ", уточни американският президент.

Понастоящем на към две трети от 1,1 милиона души, на които е позволено да емигрират в Съединените щати всяка година, се дават зелени карти, които дава непрекъснато престояване заради фамилни връзки.

Тръмп предложи да резервира без смяна общата численост, само че да се премине към система, учредена на заслуги, сходна на тази, употребена в Канада - проект, който съгласно него ще докара до 57% от зелените карти да се основават на претовареност и умения.

Подобен проект обаче има дребен късмет да мине през Конгресът на Съединени американски щати, който е следен от Демократическата партия.

"Ако по някаква причина, евентуално политическа, не можем да накараме демократите да одобрят този проект учреден на заслуги и на висока сигурност, тогава ще го одобрим незабавно след изборите, когато си вземем назад Парламента (Камарата на представителите), Сенатът, и, несъмнено, поемем президенството ", уточни Тръмп.

Планът е създаден от зетя на Тръмп и негов старши консултант Джаред Кушнер и от Стивън Милър, консултант, прочут с твърдата си линия по въпросите на имиграцията.

Имиграционният проект на Тръмп включва оферти за повишение на сигурността на границата, с цел да се предотврати противозаконното секване, като съдържа и правни промени, ориентирани към ограничение на потока от мигранти от Централна Америка, търсещи леговище в Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР