Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че спира вноските

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че спира вноските
Коментари Харесай

Наказание! Тръмп спря парите на СЗО

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи, че стопира вноските на страната към Световната здравна организация поради " многото позволени неточности " по време на пандемията от ковид.

" Днес давам указания на администрацията си да спре финансирането на Световната здравна организация, до момента в който се извърши оценка на неприятното ѝ ръководство и покриването на информация, обвързвана с разпространяването на ковид. Загрижени сме дали по време на пандемията щедростта на Съединени американски щати е употребена по допустимо най-хубавия метод. Истината е, че СЗО се провали в това да събира, ревизира и споделя информация по транспарантен и своевременен метод ", съобщи американският президент на конференция в Белия дом.

Той посочи като причина и разликата от 10 пъти в обезпеченото за организацията финансиране от страна на Съединените щати в размер на 400 милиона $ по отношение на Китай. Той настоя на СЗО да бъде потърсена отговорност за, по думите му, неуспехите в реакцията на рецесията, и акцентира:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР