Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че налага нови

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че налага нови
Коментари Харесай

Тръмп наложи нови санкции на Иран, насочени срещу върховния водач

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи, че постанова нови наказания на Иран, ориентирани против висшия лидер аятолах Али Хаменей и други представители, предадоха " Ройтерс " и " Ню Йорк таймс ".

Новият декрет е отговор на свалянето на американски боен дрон предходната седмица, сподели Тръмп пред кореспонденти. Държавният глава ги дефинира като желан инструмент за напън и реакция пред боен удар, който би приключил с цивилни жертви.

В деня, когато ирански представители позволиха разговор със Съединени американски щати, Тръмп сподели още, че би се радвал на " договорка " с Иран - година откакто изтегли страната си от интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия на ислямската република.

Според президента новите ограничения лимитират достъпа на Хаменей и целия му екип до финансови запаси. " Върховният лидер на Иран е индивидът, който носи огромната отговорност за враждебното държание на режима, " изясни Тръмп. " Мога единствено да ви каж, че не можем да позволим на Иран в никакъв случай да има нуклеарно оръжие. "

Санкциите, наложени все още на ислямската република, засягат към 80% от стопанската система на страната, изясни преди дни държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. Въведената преди месец цялостна възбрана за пазаруване на ирански нефт сви износа му от Иран с до 50%.

Самият Помпео сега е на обиколка в Залива, на която по думите му би трябвало да бъдат разисквани въпроси на сигурността след свалянето на дрона и нападенията против танкери, за които Вашингтон упреква Техеран (нещо, което ислямската република отрича).

Според Брайън О`Туул, откривател от Атлантическия съвет, представен от " Блумбърг ", глобите са " алегорични " и резултатът им ще е, че " ще подразнят иранците и ще създадат мъчно началото на договаряния, в случай че е глобен висшият лидер. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР