Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нареди разполагането на хиляди

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нареди разполагането на хиляди
Коментари Харесай

Размириците в САЩ продължават: Тръмп обяви, че ще извади армията на улиците

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подреди разполагането на хиляди тежко въоръжени бойци и чиновници на правоохранителните органи за преустановяване на насилието в американската столица и другите градове, където избухнаха вълнения.

Тръмп съобщи, че след насилието, грабежите и пожарите във Вашингтон – прецизно ще бъде прилаган полицейски час, започващ от 19 ч. източно-американско време. Полицейски час беше въведен и в Ню Йорк.
Националната армия е мобилизирана в 15 щата, арестите надминаха 4400 Лос Анджелис е единствено един от 40-те града, в които към този момент е разгласен полицейски час
Междувременно излезе съдебномедицинска експертиза за гибелта на Джордж Флойд, чиято гибел докара до размириците. Според нея афроамериканецът е умрял в резултат на прекъсване на сърцето и дишането, усложнено от способите за укротяване, употребявани от правоохранителните органи и натиска върху шията му.

В кръвта му също по този начин са открити следи от опиати. А самостоятелни експерти, които са били наети от фамилията на Флойд, са открили, че той е умрял от задушаване, оповестиха редом юристите на семейството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР