Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е подложен на непрекъснат

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е подложен на непрекъснат
Коментари Харесай

В САЩ критикуват изказванията на Тръмп след срещата с Путин



Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е подложен на непрестанен бараж от рецензии и обвинявания от Вашингтон поради държанието си през днешния ден след срещата във финландската столица Хелзинки с президента на Русия Владимир Путин.

Конгресмени, сенатори, някогашни шефове на разследващи организации са шокирани от признанието на Тръмп, че има вяра повече на Путин, в сравнение с американските служби и правоохранителни органи за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година. Освен това Тръмп разбуни духовете в Америка с изявлението, че Съединени американски щати също били виновни за утежняването на връзките с Русия и се държали неуместно.

Влиятелният сенатор републиканец Джон Маккейн съобщи, че Тръмп освен не е споделил истината за един съперник на Америка, само че и, говорейки от името на Америка, не е защитил същността ѝ - република на свободни хора, отдадена на идеята на свободата вкъщи и в чужбина. " Срещата в Хелзинки беше трагична неточност ", съобщи Джон Маккейн.

На общата конференция в Хелзинки Путин предложи на Тръмп да обезпечи достъп на специфичния прокурор Робърт Мълър до 12-имата съветски жители, които в края на предходната седмица бяха упрекнати в Съединени американски щати в хакерска атака против Хилъри Клинтън. Путин обаче изиска и Вашингтон да спомага за делото против създателя на капиталовия фонд Hermitage Capital Уилям Браудер за разхищение на съветски държавни средства в изключително огромни размери.

Иначе съветският президент установи, че Студената война към този момент е свършила. А Тръмп уточни, че по-добре да поеме политически риск в полза на мира, в сравнение с да рискува мира и стабилността поради политиката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР