Президентът на Съединените щати Джо Байдън каза в четвъртък, че

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън каза в четвъртък, че
Коментари Харесай

Байдън може и да се види, но може и да не се види с Путин на Г-20 в Индонезия

Президентът на Съединените щати Джо Байдън сподели в четвъртък, че " остава да забележим " дали ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин на срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20) в Индонезия през ноември.

Говорейки пред кореспонденти на южната ливада на Белия дом, американският президент означи, че е, добавяйки, че Вашингтон търси различни решения за обстановката.
 Съединени американски щати и Венецуела разискват облекчение на глобите
Съединени американски щати и Венецуела разискват облекчение на глобите

В подмяна на опцията Chevron да добива нефт

Байдън и Белият дом се изправят против огромните петролни компании , Организацията на страните експортьорки на нефт ( ОПЕК), Русия и всеки различен, който може да е отговорен за високите цени на газа в Съединени американски щати , написа The Hill.

С наближаването на междинните избори възходящите цени на газа съставляват сериозна опасност за напъните на демократите да задържат болшинствата в Камарата на представителите и Сената, а Байдън и неговият екип неведнъж са твърдяли, че външните въздействия са отговорни за нарастванията - възприятие, което те преразгледаха в сряда като въпрос, който настойчиво тормози Белия дом и демократите през по-голямата част от тази година.

Докато ураганът Иън връхлетя Флорида предходната седмица, фокусът на Байдън бе ориентиран непосредствено към огромните петролни компании , предупреждавайки ги да не употребяват бурята, с цел да покачат цените за клиентите.

Но в сряда ОПЕК стана център на неговия яд , когато експортьорите на нефт оповестиха проекти за понижаване на производството на нефт с 2 милиона барела дневно, което президентът и неговите съветници дефинираха като " късогледо ".

В основата на всичко това са поредни старания да се трансферира виновността за високите цени на газа върху съветския президент  Путин, чиято инвазия в Украйна раздруса международните пазари и имаше изключително съсредоточен резултат върху доставките на сила, защото Русия е един от най-големите експортьори в света.

Всяка от линиите на рецензия бе изложена в сряда, защото решението на ОПЕК+ провокира безпокойствие измежду демократите за евентуален вълнообразен резултат единствено един месец до междинните избори.

" Ясно е, че ОПЕК+ се причислява към Русия с днешното известие. Занимаваме се с време, в което... международната стопанска система реагира на войната на Путин. Така че вземайки това решение, то ще има резултат върху страните с ниски и междинни стопански приходи ", сподели прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер пред кореспонденти.

Exxon Mobil тази седмица алармира за мощни облаги през третото тримесечие, откакто през последното тримесечие доближи рекорден връх в облагите. Белият дом акцентира, че производителите на нефт би трябвало да преодолеят разликата сред цените на едро и дребно , с цел да могат клиентите да виждат по-ниски цени на бензиностанциите.

" Тези компании би трябвало да се съсредоточат върху предаването на спестявания на своите клиенти. Разликата сред цените на едро и дребно на бензина е прекомерно огромна , енергийните компании би трябвало да понижат цените си на дребно ", сподели Жан-Пиер в сряда.

Запитан за стъпките, които Белият дом ще предприеме, с цел да предотврати скока на цените на газа, Жан-Пиер уточни апелите рафинериите бързо да се върнат онлайн и енергийните компании на Съединени американски щати да продължат да понижават цените .

Миналата седмица, когато, Байдън примоли газовите компании да не покачват цените си.

" Също по този начин желая да кажа още веднъж на ръководителите на петрола и газа: Не, не, не използвайте тази стихия като опрощение за повишение на цените на бензина или за заличаване на американската общност ", сподели Байдън предходната седмица, отбелязвайки, че цената на петрола беше намалял през последните седмици.

" Ако фирмите на бензиностанциите се опитат да употребяват тази стихия, с цел да покачат цените, ще помоля... длъжностните лица да проучат дали има повишение на цените или не ", добави той. " Америка следи и промишлеността би трябвало да постъпи вярно. И чакам от тях да постъпят вярно . "

Президентът също по този начин постави съгласувани старания да избегне намаляването на производството от страна на ОПЕК+ , пътувайки до Саудитска Арабия през юли, с цел да призове непосредствено нейните водачи да усилят производството на нефт, макар честите рецензии от страна на администрацията му по отношение на спазването на правата на индивида в кралството.

Белият дом още веднъж се свърза с членовете на ОПЕК+ преди известието в сряда да лобира в обединението против съкращенията на производството в миг, когато международната стопанска система се колебае и цените се повишават.

" Ние постоянно сме по отношение на сътрудници, както производители, по този начин и консуматори ", сподели Жан-Пиер. " Не е загадка, че президентът има вяра, че енергийните доставки би трябвало да дават отговор на търсенето на сила и е значимо за международната стопанска система, защото тя е изправена пред световни провокации . "

Алекс Макдона, който бе съпредседател на " Чиста сила " за Байдън по време на президентската акция през 2020 година и в този момент е сътрудник в Pioneer Public affairs, сподели, че световните енергийни проблеми , породени частично от войната Русия-Украйна, се оказват отлична опция да се насочим към чиста сила на вътрешния пазар - и да го считаме за национална изключителна обстановка.

" Президентът Байдън наследи свят, в който ОПЕК+, в това число Русия, дефинира цените на петрола, а Съединени американски щати не могат да сондират задоволително ", сподели Макдона.

Само преди няколко седмици , началникът на кабинета на Белия дом Рон Клейн и други подчертаха ежедневните спадове в цените на бензиностанциите , защото цената падна до близо 3 $ за галон в средата на септември в някои елементи на страната.

Но цените още веднъж започнаха да се повишават, като AAA регистрира междинна цена за галон от $3,83 на национално равнище, по отношение на приблизително $3,76 преди една седмица.

Решението на ОПЕК+ , съчетано със съществуващата угриженост за цените на газа , даде опция на републиканците да стартират офанзива и да обвинят Байдън за увеличените разноски с необикновен акцент върху енергийната му политика.

" Администрацията на Байдън третира предстоящото редуциране на задграничното произвеждане на нефт от ОПЕК+ като " цялостна злополука " и " неприятелски акт " и работи интензивно, с цел да го спре - все пак намаляването на вътрешното произвеждане е тяхната експлицитна цел във федералните области тук вкъщи, " туитира сенатор Лиза Мърковски (R-Аляска).

Жан-Пиер, запитан във вторник дали Байдън си приписва заслугите за спадането на цените на газа и дали би трябвало да поеме някаква виновност за покачването на цените , назова обстановката " нюансирана ", акцентирайки пандемията и войната в Украйна като аргументи за неустановеност .

" Има световни провокации, с които всички сме се справяли ", сподели Жан-Пиер. " Когато споделям " всички ", имам поради, че и други страни. Пандемия и войната на Путин. А войната на Путин усили цените на бензина на бензиностанциите. Видяхме това през последните няколко месеца. "
 Решението на ОПЕК+ цели стабилизиране на пазара, убеждава Кремъл
Решението на ОПЕК+ цели стабилизиране на пазара, убеждава Кремъл

Алиансът реши да понижи фрапантно добива на петрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР