Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон
Коментари Харесай

Тръмп категоричен: Няма да плащаме на Анкара за пастор Брънсън

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон няма желание да заплаща каквото и да било на Анкара за освобождението на намиращия се под домакински арест американски протестантски свещеник Андрю Брънсън , предадоха международните организации.
„ От доста години Турция се възползва от Съединените щати. В момента те държат нашия превъзходен християнски просветител. Ние няма да платим нищо за освобождението на един почтен човек, само че ще спестим от Турция “, написа американският държавен глава в Twitter.

Turkey has taken advantage of the United States for many years. They are now holding our wonderful Christian Pastor, who I must now ask to represent our Country as a great patriot hostage. We will pay nothing for the release of an innocent man, but we are cutting back on Turkey!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 август 2018 година
Припомняме, че американският жител Андрю Брънсън, който живее в Турция от две десетилетия, беше задържан по обвинявания в шпионаж и тероризъм. На 25 юли мярката му за неотклонение беше изменена на домакински арест. Той е застрашен от присъда от 35 години затвор.
Междувременно министърът на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу съобщи, че „ Съединени американски щати не знаят, не могат да видят кои са същинските им другари “. Думите на Чавушоглу бяха в отговор на журналистически въпрос по отношение на изказванията на американския президент Доналд Тръмп, че „ Турция е посочила, че не е добър другар “, написа още БГНЕС.
Турският външен министър акцентира, че страната му не е предприемала никакви дейности в ущърб на Съединени американски щати . Обратното обаче не е по този начин. Според него политиката на наказания и напън няма да са от никаква изгода на Съединени американски щати във връзка с Турция. Според него няма потребност да се основава ненужно напрежение, а проблемите би трябвало да се вземат решение в другарска атмосфера и в сходство със законовите правила.
„ Съединени американски щати би трябвало да схванат, че тези неща не стават като в уестърните. Ние не участваме в каубойски филм. Две велики страни би трябвало да могат да се почитат една друга “, сподели Чавушоглу. Той добави, че и Европа не поддържа сегашната американска политика. „ Не можем да бъдем удовлетворени, когато сред нас със Съединени американски щати има проблеми. Съществуващите несъгласия със Съединени американски щати могат да бъдат елементарно решени, само че не и при настоящия американски метод “, уточни още първия посланик на Турция.
Междувременно министърът на финансите на Съединени американски щати Стив Мнучин съобщи, че Вашингтон може да наложи още наказания на изпитващата така и така компликации турска стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР