Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп смята част от

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп смята част от
Коментари Харесай

Тръмп с нагласа да тълкува важни аспекти от отбраната на САЩ както му е изгодно

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп счита част от текстовете на бюджета за защита за 2019 година за предизвикващи безпокойствие от позиция на конституцията на страната, осведоми БГНЕС.
В публикувано от канцеларията на Белия дом заявление се твърди, че опасенията са свързани с няколко основни текста от закона, които се отнасят до връзките с Русия.
Държавният глава на Съединени американски щати съответно показва член 1247 от закона за бюджета на Пентагона, в който се планува ограничение на взаимоотношението сред министерствата на защитата на Съединени американски щати и Русия. Друг притеснителен член съгласно Тръмп е 1242, където се регламентира осъществяването на Договора за намерено небе .
Тръмп означи, че съгласно текста на документа, президентската администрация е длъжна да уведоми Конгреса " преди да бъдат подхванати каквито и да е било дипломатически или военни дейности ". Според президента на Съединени американски щати по този метод се лишават част от изключителните конституционни пълномощия на президента като висш главнокомандващ и външнополитически представител на страната.
Въпреки изказаните съображения, на 13 август Тръмп подписа бюджета за защита на Съединените американски щати за 2019 година в размер на 716 милиарда $. Той обаче акцентира, че ще пояснява противоречивите моменти в текста " в сходство с конституционните пълномощия на президента ".
Същевременно от Държавния департамент на Съединени американски щати опровергаха известия в съветски медии, че Съединени американски щати излизат от Договора за определяне на режима " Открито небе " (ДОН). " Съединените щати не приключват присъединяване си в Договора за " Открито небе ". Напротив, Съединените щати са последователи на продължение действието на контракта, което проличава от цялостното обновяване на самолетите, които използваме в границите на Дело за оперативно наблюдение ", обявиха публични представители от Държавния департамент.
Междувременно американският министър на защитата ген. Джеймс Матис съобщи, че Съединените американски щати се нуждаят от Космически сили, с цел да защитят спътниците си от Русия и Китай.
Матис, който е на посещаване в Бразилия, твърди, че Съединени американски щати не имат намерение да разполагат оръжия в Космоса. Въпреки това обаче спътниците са жизненоважни освен за провеждането на военни интервенции, само че и за международната стопанска система. Именно затова те би трябвало да бъдат предпазени, счита той.
Военният министър на Съединените щати е припомнил, че през януари 2007 година Китай е показал своите благоприятни условия като е унищожил с ракета, изстреляна от земята, личен метеорологически сателит. През октомври предходната година обаче Съединени американски щати не поддържаха три резолюции на Организация на обединените нации за попречване на въоръжената конкуренция в Космоса.
През юни президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разпореди на Пентагона да образува Космически сили. От Белия дом неведнъж подхвърляха концепцията за основаването на сходен жанр войски. По време на тирада пред морски пехотинци от авиобазата Мирама в Калифорния, Тръмп акцентира, че " съгласно новата икономическа тактика на Съединени американски щати Космосът се приема за зона на военни дейности, сходно на земята, въздуха и морето ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР