Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разкритикува политиките на

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разкритикува политиките на
Коментари Харесай

Тръмп подхвана и федералния резерв

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разкритикува политиките на Федералния запас, които съгласно него вървят против напъните му за напредък на стопанската система.

Тръмп наруши неписаното предписание изпълнителната власт да се въздържа от мнения по решенията на Федералния запас и изрази недоволството си от повишението на лихвения %.
От 2015 година до момента Федералният запас на Съединени американски щати увеличи седем пъти лихвения %, като до края на тази година се чакат нови две корекции в посока нагоре.
Основанието е, че по този метод се взимат защитни ограничения против „ прегряване “ на стопанската система. Кредитите обаче се оскъпяват и растежът на стопанската система се забавя.
„ Всеки път, когато стопанската система тръгне нагоре, те вземат решение да вдигнат лихвите “, съобщи Тръмп.
Според президента на Съединени американски щати високите лихви вършат американската стопанска система неконкурентоспособна на Европейския съюз и Япония, където се поддържат ниски лихви.
От встъпването в служба на Тръмп стопанската система на Съединени американски щати се показва чудесно, а безработицата е на рекордно ниско равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР