Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп призова за значителни

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп призова за значителни
Коментари Харесай

Тръмп иска $2 трлн. инвестиции в инфраструктура

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп прикани за обилни вложения в инфраструктура, които да станат част от четвъртия конгресен пакет ограничения против епидемията, цитирайки опцията, която ниските лихви показват, написа The Wall Street Journal.

" Лихвените проценти за Съединени американски щати са нула, това е времето да подготвим чаканата от десетилетия инвестиция в инфраструктурата ", написа той. " Тя би трябвало да бъде МНОГО ГОЛЯМА и СМЕЛА, два трилиона $, както и да бъде съсредоточена напълно върху работните места и построяването отначало на в миналото великата инфраструктура в нашата страна ".

Попитан по какъв начин ще заплати за проекта, Тръмп съобщи, че " ще заемем пари при нулева рента ".

Разделеният Конгрес към този момент съумя да утвърди три значими законопроекта, с които да помогне за оправянето с пандемията: към $2 трлн. тласъци, които включват чекове за семействата, избавителен пакет за авиолиниите и други промишлености и заеми и грантове за по-малки бизнеси, данъчни заеми и нарастване на помощите за безработица и храна, както и средства за здравните организации и проби за вируса.

Демократите и Тръмп от дълго време имат обща цел за одобряването на обилни вложения в инфраструктура, само че до момента сходен проект не можеше да бъде сбъднат поради разлика в разбиранията по какъв начин би трябвало да се заплати за него.

Все отново, представители и на двете партии имат предпочитание за сходна инвестиция. Говорителят Нанси Пелоси от демократите съобщи неколкократно през последните дни, че желае идващият законопроект да включва вложения в инфраструктура, в това число за разширение на достъпа до интернет. Тя уточни, че сходни планове основават претовареност.

Засега обаче не е ясно какъв тъкмо е проектът на Тръмп и дали той ще се реализира. Остава и въпросът дали демократите ще се откажат от концепцията инвестицията да се реализира посредством увеличение на налога върху бензина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР