Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп не се оплаква

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп не се оплаква
Коментари Харесай

Тръмп ще иска милиарди от съюзниците в НАТО заради американските военни

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп не се оплаква от през вчерашния ден, че страните, в които има наличие на американски бойци, не заплащат задоволително. Сега обаче президентът желае да промени това, написа Bloomberg.

Под управлението на Белия дом, администрацията приготвя претенции към Германия, Япония и в последна сметка всички страни, в които има американски военни, да платят цялостните разноски - плюс 50 % от горната страна поради " привилегията ", твърди изданието, цитирайки източници от администрацията. Така, в някои случаи, от въпросните страни може да бъде поискано да заплащат сред пет и шест пъти повече, в сравнение с в този момент.

Идеята на Тръмп не е неотдавна, а настояването му съвсем провали скорошните договаряния с Южна Корея поради статута на 28 000-те американски бойци в страната.

Източниците на изданието показват, че това не е единствената концепция, с която Тръмп се надява съдружниците да стартират да заплащат повече за NATO, и може да бъде смекчена.

Предствители на администрацията се тормозят още, че сходно искане ще сътвори диспути в някои страни дали изобщо желаят американски бойци на своята територия. Макар че в страни като Полша тяхното наличие е мечтано, в други като Германия и Япония обществото недоволства. За образец, все още Германия заплаща към 28% от разноските, или към $1 милиард годишно.

Експерти повдигат въпроса и на кого повече са нужни американските бази в чужбина. Дъглас Лют, някогашен дипломат на Съединени американски щати в NATO показва, че " истината е, че те самичък там, тъй като това е в наш интерес ". Например медицинския център и авиобазата в Германия, които са на международно равнище, са предоставяли незабавна здравна помощ на американски военни, ранени в Ирак и други страни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР