Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп нареди да бъде

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп нареди да бъде
Коментари Харесай

Тръмп нареди разследване срещу френския данък, който ще удари Google и Facebook

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп подреди да бъде стартирано следствие против оферти от Франция налог, ориентиран против софтуерните компании като Фейсбук, Гугъл и Amazon.

" Съединени американски щати е доста обезпокоена, че данъкът върху цифровите услуги, за който се чака, че ще бъде утвърден от френския парламент на следващия ден (б. ред. - през днешния ден, четвъртък) е незаслужено ориентиран към американски компании ", споделя американският търговски представител Робърт Лайтхайзър.

Планираният налог от 3% върху годишните доходи на фирмите, които оферират услуги на френските потребителите, ще важи единствено за огромните компании.По думите на министъра на Франция Бруно ле Мер, Париж ще събере спомагателни €500 милиона годишно от новия налог от към 30 компании, от които множеството са от Съединени американски щати, само че включват и такива от Китай, Германия, Испания и Англия.

Париж отричта новият налог да е ориентиран характерно към американски сдружения. Той ще важи за компании, които имат най-малко €750 милиона годишни доходи и ще бъде ориентиран към приходите от цифров бизнес, в това число интернет реклама.

Очаква се други европейски страни да последват Франция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР