Президентът на Руската киноложка федерация Владимир Голубьов съветва родителите да

...
Президентът на Руската киноложка федерация Владимир Голубьов съветва родителите да
Коментари Харесай

Кога детето е готово да има куче?

Президентът на Руската киноложка федерация Владимир Голубьов поучава родителите да не вземат кученце на детето си, преди то да е навършило седем години. Причината е, че едвам след тази възраст децата са в положение да се грижат отговорно за животното, заяви РИА Новости.
„ Не е належащо да вземете куче, в случай че детето е напълно малко - на възраст 2-5 години. Смята се, че минималната възраст, когато детето е в положение независимо и изцяло да се грижи за куче, е седем години. Преди това детето просто не е в положение да сложи непознатите ползи над личните си, а кучето може да се трансформира в тежест за него ”, сподели Голубьов. 
Според него, родителите би трябвало да избират кучето като другар за детето си, а не да му подарят „ жива играчка “ . " Необходимо е да се разбере, че освен децата, само че и всички членове на фамилията би трябвало да се научат да бъдат виновни към кучето ", споделя кинологът.
В допълнение, посочи Голубьов, изборът на избрана порода зависи от това дали кучето ще е фамилно или е взето особено за детето. В първия случай родителите ще бъдат притежатели, тъй че кучето би трябвало да е просто другарски настроено към деца. Във втория случай условията би трябвало да са по-строги: родителите би трябвало да изберат порода, за която децата ще могат да се грижат независимо и изцяло. Също по този начин е належащо да се вземе под внимание метода на живот на фамилията: дали е по-активен или по-спокоен. Полът на детето е съвсем без значение, по-голям е темпераментът му, добавя БГНЕС.
„ Опитайте се да помислите авансово дали вие и вашите деца бихте желали да спортувате с кучето си – да тичате с него или да играете на фрисби. Не избирайте породи, които са доста самостоятелни, не обичат фамилиарничене и това ги прави по-трудни за развъждане като ротвайлер, лайка и хъски “, поучава експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР