Президентът на Руската федерация Владимир Путин смята, че Турция и

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин смята, че Турция и
Коментари Харесай

Путин: Турция и Либия направиха добра стъпка за Либия

Президентът на Руската федерация Владимир Путин счита, че Турция и Русия са създали добра стъпка, призовавайки страните в Либия да прекратят огъня и по този метод са основали предпоставки за осъществяване на конференцията в Берлин.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на срещата си през днешния ден с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Берлин, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Ние с вас, съгласно мен, направихме доста добра стъпка по време на срещата в Истанбул, призовахме страните в Либия да прекратят огъня, да прекратят бойните дейности и без значение от това, че има някои произшествия, въпреки всичко двете страни се вслушаха в нашия апел и огромните бойни дейности са прекъснати, съобщи Путин.

Според мен това е доста добър резултат, който сътвори предпоставки за днешната многостранна среща в Берлин, сподели съветският президент.
Преди началото на интернационалната конференция за Либия президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разговаряха при присъединяване на делегациите на двете страни. Организаторите отделиха за диалога сред съветския и турския президент към 40 минути.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган желае командващият Либийската национална войска военачалник Халифа Хафтар да бъде принуден да се откаже от " агресивното си държание ", предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Хафтар не подписа съглашението, което ни демонстрира, че той не е последовател на мирния развой, а се стреми към военно разрешаване на спора, съобщи Ердоган при започване на диалога си с съветския президент Владимир Путин.

По думите на турския президент за обезпечаването на мир и успокоение в Либия е належащо на Берлинската конференция да се обезпечи помирение и да се откри политическо решение на въпроса, а за това е належащо " да бъде комплициран завършек на агресивното държание на Хафтар ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР