Президентът на Руската федерация Владимир Путин проведе телефонен разговор с

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Ето какво си казаха Ердоган и Путин по телефона

Президентът на Руската федерация Владимир Путин организира телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган по отношение на „ Турски поток “, предава Yeni Safak. Владимир Путин е уведомил турския президент Ердоган, че градежът на тръбата в Черно море е почнал.

В диалога си с президента на Турция, съветският президент е декларирал, че Руската федерация е подготвена да доставя съветски газ за Южна и Югоизточна Европа през Турция.

Путин е изтъкнал, че има още въпроси за доуточняване по отношение на „ Турски поток “, свързани с екологичната сигурност и точното местонахождение на излизането на тръбата на турска територия.

„ Разработваме планове с Турция, с цел да не се развиват с други сътрудници. Биха лишили години на разнообразни утвърждения, по тази причина което с Турция вършим единствено за месеци “, сподели Путин. Руският държавен глава отбелязва, че е получил поддръжка от Ердоган.

Друга тематика на диалога сред двамата е било построяването на в период на турската АЕЦ „ Аккую “.

Споразумението сред Русия и Турция за съдействие при градежа и употребата на АЕЦ-а е от 2010 година, като централата би трябвало да бъде лицензирана следващата година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР