Президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви частична мобилизация на

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви частична мобилизация на
Коментари Харесай

Путин обяви частична мобилизация в Русия - Свят

Президентът на Руската федерация Владимир Путин разгласи частична готовност на част от територията на Русия. Руският водач се обърна онлайн към народа на страната по едно и също време по Първи канал на държавната телевизия и главните телевизионни канали, които прекъснаха стратегиите си с цел да излъчат президента. 

Съгласно изказването на Путин частичната готовност се афишира от през днешния ден, 21 септември. Президентът към този момент е подписал декрет за това.

„ Това решение е взето по отношение на нуждата от опазване на суверенитета и целостта на Русия. “ - изясни съветският водач, като акцентира, че на военна работа ще подлежат единствено тези руснаци, които подлежат на ресурс.

Призованите на работа жители на страната ще преминат в допълнение образование с отчитане на опита от спецоперацията. Те ще получат хонорари и статут на военнослужещи, които служат по контракт, сподели Путин.

Президентът сподели още, че мобилизационните действия ще стартират през днешния ден, 21 септември. На 20 септември Държавната дума единомислещо утвърди въвеждането на понятията „ готовност “, „ военно състояние “ и „ военно време “ в Наказателния кодекс. Приетите промени в Наказателния кодекс допускат наказателна отговорност за обир по време на война, отвод от осъществяване на заповедите на командирите, отвод от присъединяване във военни дейности и нарушение на реда за защита.

Въпреки оповестената готовност, Кремъл пордължава да назовава войната, която води против Украйна на нейна територия специфична военна интервенция. След частичната готовност главните цели на спецоперацията, съгласно Путин, остават непроменени - това е преди всичко освобождението на Донецката и Луганската национални републики.

В обосноваващата част на решенията в изказването си съветският президент се върна към обичайна реторика на Кремъл за заплахата от т. н. Колективен Запад. Путин подсети на феновете убеждеността си, че задачата на Запада е да унищожи Русия.

„ Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в последна сметка да унищожи страната ни. “ - каза руският автократ.

Путин уточни, че Западът " към този момент непосредствено споделя, че през 1991 година са съумели да разцепят Съветския съюз, а в този момент е пристигнал моментът за самата Русия да се разпадне на доста райони и райони, смъртно враждебни един към различен. "

Финансовият пазар реагира 

Очаквайте детайлности!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР