Президентът на Руската федерация Владимир Путин фактически е одобрил проекта

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин фактически е одобрил проекта
Коментари Харесай

Путин одобри изграждането 3-километров мост на река Лена

Президентът на Руската федерация Владимир Путин в действителност е одобрил плана за създаване на авто мост през река Лена, като е упълномощил на държавното управление да приготви оферти за неговото финансиране. Това написа деловото издание " Комерсанть " базирайки се на свои източници.

По-рано през ноември Президентът Путин постави резолюция " Ситуацията е узряла за осъществяване " върху писмо от шефа на Республика Саха (Якутия)Якутия. В него Айсен Николаев изиска да се провиснал пари за построяването на моста от бюджета, споделя осведомен източник на " Комерсант ".

Изграждането на трикилометров мост с 11 километра подходи към транспортното оборудване в Якутск все още се прави оценка на 83 милиарда рубли с Данък добавена стойност (около 1,35 милиарда $, при курс 63,7 рубли за $, бел. ред.), написа изданието. Проектът планува разпределяне на финансова помощ от 54 милиарда рубли от федералния и районния бюджет, както и присъединяване на частен вложител. Николаев заяви, че договарянията с евентуални вложители към този момент са почнали.

Ако решенията за държавно финансиране на строителството бъдат взети бързо, мостът ще бъде издигнат до 2025 година, се споделя в писмото. Според Николаев мостът ще усили целогодишната транспортна досегаемост за популацията на Якутия от 20,9% през 2018 година на 70%, ще усили Брутният вътрешен продукт на Якутия с 2,5-3% и ще понижи годишните разноски за скъпите северни доставки с 4,1 милиарда рубли.

Предвижда се леките коли за минават по моста гратис, останалите превози средства ще би трябвало да заплащат от 1000 до 4000 рубли.
 Снимка 453304
Източник:

Изграждането на моста Якутия контракти с Министерството на превоза в края на 2012 година, извършен бе търг за неговото строителство. След това, през декември 2014 година " Росавтодор " заяви, че строителството на моста се отсрочва за 2020 година.

Столицата на републиката - град Якутск, с население над 300 хиляди поданици е единственият от най-големите градове в Русия, който няма целогодишен транспортен достъп до федералната пътна мрежа. През зимата колите отиват в града по зимен път, през лятото - посредством ферибот. 152 дни в годината няма постоянна връзка сред източна и западна Якутия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР