Президентът на руската федерация по фигурно пързаляне Александър Горшков заяви,

...
Президентът на руската федерация по фигурно пързаляне Александър Горшков заяви,
Коментари Харесай

В Русия възхитени от представянето на фигуристите им на Световното в София

Президентът на съветската федерация по фигурно пързаляне Александър Горшков съобщи, че не си спомня по кое време за финален път съветските състезатели са се представяли толкоз сполучливо на международно юношеско състезание. На шампионата на планетата в София Русия завоюва всичките 4 трофеи, както и 9 от общо 12-е медала.

" Не помня по кое време сме имали за последно толкоз сполучливо присъединяване на международно юношеско състезание. Девет медала от 12 - това е приказен резултат. Поздравявам целият тим, всички спортисти и треньори ", сподели Горшков.

Известната съветска треньорка Татяна Тарасова също с удивление разяснява триумфите на младите фигуристи. В последния ден на надпреварата Александра Трусова стана първата жена, изпълнила два четворни скока в една стратегия на публично съревнование - салхов и дебелак.

" Просто съм във екстаз. Децата се показаха потресаващо. Това е огромен триумф. Ние видяхме неповторимо осъществяване на два четворни скока от жена, което се случва за първи път в историята. Никой досега не го е реализирал ", сподели Тарасова пред организация ТАСС.

" Това е необикновен ден. Удивително е това, което те могат. Поздравявам групата на Етери Тутберидзе, тъй като тя е в основата на всичко. Ще може ли Трусова да извършва четворни скокове при дамите? Ще поживеем и ще забележим. Треньорите й са създали невероятното да я научат, а в този момент ще имат задачата да запазят това ", добави Тарасова.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР