Президентът на Руската атлетика и други представители на федерацията бяха

...
Президентът на Руската атлетика и други представители на федерацията бяха
Коментари Харесай

Наказания в Русия за прикриване на допинг нарушение на Данил Лисенко


Президентът на Руската атлетика и други представители на федерацията бяха осъдени поради нарушение на антидопинговите правила по отношение на локалния играч в скока на височина Данил Лисенко. От Съюза за чиста атлетика оповестиха, че краткотрайните санкции са поради прикриване местонахождението на международния първенец в зала.

Лисенко и неговият треньор също са осъдени. Руската атлетическа федерация пък търпи наказване от 2015 година, като към момента локалните състезатели могат да вземат участие на интернационалните надпревари единствено като неутрални и в случай че дават отговор на всички изизквания, сложени от Световната атлетика.

“Редица висши чиновници на федерацията, в това число президентът на Руската атлетическа федерация Дмитри Шляхтин и изпълнителният директрор Александър Паркин, спортистът и неговият треньор, упрекнати в подправяне и/или съучастничество на документи за антидопинговите правила, са краткотрайно осъдени. Това идва след 15-месечното следствие на Съюза за чиста атлетика (в съдействие с Руската антидопингова агенция), който стигна до заключението, че чиновниците на федерацията са взели участие в даването на погрешни пояснения и подправени документи, с цел да се изясни местонахождението на провалилия се атлет”, се споделя в известие на Съюза за чиста атлетика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР