Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че Москва ще

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че Москва ще
Коментари Харесай

Русия ще направи всичко възможно да подобри отношенията си със САЩ, заяви Путин

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Москва ще направи всичко допустимо за подобряването на връзките с Вашингтон, обтегнати от години поради Украйна и хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати. На конференция в Осака Путин окачестви форума на Г-20 като " добра, удобна за бизнеса и прагматична " среща, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че по време на диалога си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през вчерашния ден двамата са се съгласили за възстановяване на двустранните стопански връзки. По думите на съветския президент Русия и Съединени американски щати схващат, че би трябвало да намерят метод " да излязат от актуалното състояние " и сили " да извърнат страницата и да продължат напред ".

На въпрос за вероятността Съединени американски щати да наложат нови наказания на Русия Путин отговори, че Вашингтон самичък взема решение по какъв начин да гради връзките си с Москва. Путин означи, че е разискал с Тръмп обвиняванията за интервенция в изборите и обстановката във Венецуела, само че не навлезе в детайлности.

Руският държавен глава изрази и желанието си да усъвършенства връзките с Англия, влошени мощно поради покушението на английска територия против някогашен съветски разузнавач, само че акцентира, че министър председателят Тереза Мей е заела твърда позиция по време на вчерашната им среща в Осака. Канцеларията на Мей заяви, че тя е приканила Москва да съобщи двамата съветски жители, обвинени за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри предходната година. Путин удостовери през днешния ден, че е приказвал с Мей по въпроса, само че не даде никакви детайлности, с изключение на да повтори, че Русия в никакъв случай не е имала никакви нападателни планове против който и да било. Той оцени срещата си с нея като " дребна, само че позитивна стъпка в вярната посока ".

По-рано през днешния ден Тръмп удостовери, че Путин го е поканил на церемонията следващата година по случай 75-годишнината от успеха над нацистка Германия. " Той ме предложения, а аз споделих, че ще си помисля съществено ", сподели американският президент на своята конференция в Осака.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР