Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че зад изключването на

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че зад изключването на
Коментари Харесай

Путин за изключването от големия спорт: Наказанието не бива да е колективно

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че зад изключването на страната от огромните спортни надпревари може и да прозира политическо решение. Преди ден Русия получи четиригодишна възбрана за присъединяване в най-големите спортни събития, в това число в олимпийските игри и на международното по футбол, както и възбрана да семейства на такива.

Путин уточни, че решението би трябвало да бъде оценено. " Какво има на повърхността и какво виждам директно - няма никакви терзания, свързани с Руския олимпийски комитет. Ако няма такива, тогава страната би трябвало да може да се показва под националния байрак ", сподели той, представен от ТАСС.

Според него основното е, че " всяко наказване - още от времената на римското право - би трябвало да е самостоятелно въз основа на това, което индивидът е направил ". " Наказанието не може да бъде групово и да визира тези, които нямат нищо общо с избрани нарушавания ", продължи той.

Путин счита, че експертите в WADA схващат това. " Ако някои от тях взимат сходни решения за групово наказване, тогава ми се коства, че има съображение да имам вяра, че не мисълта за чистия спорт е зад това, а по-скоро са налице политически оттенъци, които нямат общо с ползите на спорта и олимпийското придвижване. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР