Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че САЩ може да

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че САЩ може да
Коментари Харесай

Путин обеща да отвърне на ракетите на САЩ в Румъния и Полша

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че Съединени американски щати може да разположат нови крилати ракети в Румъния и Полша и че Русия счита това за опасност, на която би трябвало да отговори, предава Reuters.
Пентагонът съобщи в понеделник, че е тествал стандартно конфигурирана крилата ракета, която да удари задачата си след повече от 500 км полет, което е първото сходно тестване след прекратяването на нуклеарния пакт този месец.
Такива оръжия бяха неразрешени според Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО) от 1987 година, от който Съединени американски щати се отдръпнаха по-рано този месец, както и Русия като реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати.
Путин, който приказва по време на посещаване в Хелзинки, съобщи, че с цел да изстреля ракетата и че Русия ще би трябвало да реагира по подобаващ и взаимен метод.
" Изстрелванията на тези ракети могат да се правят от системи, които към този момент са ситуирани в Румъния и Полша. Всичко, което би трябвало да извършите, е да измененията софтуера. И не мисля, че нашите американски сътрудници ще осведомят даже Европейския съюз за това. Това води до нови закани за нас, на които би трябвало да реагираме ", разяснява Путин.
Съединените щати обявиха, че нямат непосредствени проекти за разполагане на нови ракети в Европа. Путин приказва пред кореспонденти след диалози с финландския си сътрудник Саули Ниинисто.
Руският водач употребява взаимна конференция, с цел да отбрани отговора на управляващите на поредност от политически митинги в Москва и да успокои хората, че случаят с тест в Северна Русия този месец не съставлява опасност за прилежащите страни или хората, които живеят наоколо.
Военно-политическата конюнктура по западните граници на Русия остава напрегната, изясни по-рано съветският боен министър Сергей Шойгу.
През февруари Съединени американски щати оповестиха, че се отдръпват от контракта, обвинявайки Русия, че разполага с ракетна система, която нарушава контракта.
По-рано съветският външен министър Сергей Лавров, разяснява, че Съединени американски щати се пробва да унищожи световната система за надзор на оръжията, с цел да може да прави каквото си желае без рестриктивните мерки на никакви съглашения.
Вашингтон към този момент се отдръпна от Договора за балистични ракети, както и от Договора за елиминиране на ракетите с дребен и междинен обхват и съгласно Лавров, Съединени американски щати се готви да се откаже и от Договора за ограничение на стратегическите оръжия и този за цялостната възбрана на нуклеарните опити.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР