Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че руските въоръжени сили

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че руските въоръжени сили
Коментари Харесай

Путин: Руските сили ще се сдобият с нови ядрени оръжия до няколко години

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че съветските въоръжени сили ще стартират да получават нови нуклеарни оръжия през идващите няколко години, осведоми " Ройтерс ".

На среща в Сочи Путин акцентира, че доставката на ново свръхзвуково оръжие " Авангард " ще стартира през идната година, а новата междуконтинентална балистична ракета " Сармат " ще влезе на въоръжение през 2020 година

" Авангард " и " Сармат " са измежду няколко оръжия от новия нуклеарен боеприпас на Путин, които бяха показани в негова тирада през март. Руският водач акцентира, че тези оръжия не могат да бъдат прихванати. Сред новите попълнения са и крилата ракета с нуклеарна бойна глава и подводен дрон, който е предопределен за поразяване на крайбрежни обекти с нуклеарно оръжие.

По думите на съветския водач " Авангард " е с междуконтинентален обхват на деяние и може да лети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. Той добави, че оръжието може да трансформира курса и височината си при полета, което значи, че не може да бъде свалена от противников прехващачи. Също по този начин ракетата е създадена с нови материали, които отстояват на температура 2000 градуса по Целзий.

Според Путин оръжието е като астероид, като огнено кълбо.

Държавният глава разкри още, че свръхзвукова ракета " Кинжал " и лазерно оръжие са влезнали на въоръжение в армейски звена в Южния боен окръг на Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР