Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че повечето руснаци подкрепят

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че повечето руснаци подкрепят
Коментари Харесай

Путин: Повечето руснаци подкрепят плана за промяна на конституцията

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че множеството руснаци поддържат противоречивия му проект за промени в конституцията, осведоми Агенция Франс Прес.

Путин направи коментара по време на първата обществена демонстрация от няколко седмици поради ковид.

Тази седмица Русия анулира ограничавания, до момента в който Путин приготвя планувания за 1 юли референдум, който може да го остави на власт до 2036 година

Путин приветства съгражданите си по време на гала в Западна Москва във връзка на Деня на Русия - народен празник на страната. Той беше обкръжен от съдружници, в това число и от известния педиатър Леонид Рошал.

Появявайки се без маска и с усмивка, 67-годишният съветски водач похвали духа на съветския народ, както и традициите и културата на страната.

Според него руснаците желаят да видят тези промени в конституцията.

" Сигурен съм, че безусловно болшинство от нашите жители споделят и поддържат такава позиция ", акцентира Путин.

По време на церемонията той награди Рошал, известния актьор от руската епоха Юрий Соломин и други.

Путин, който господства в Русия две десетилетия, през януари провокира политическа стихия с предложение за изменение на конституцията - първите промени в главния закон от 1993 година След деликатно проведени дейности той по-късно утвърди ремонти, които плануват рестартиране на мандатите му от нула, което значи, че евентуално може да остане на власт до 2036 година

Първоначално референдумът беше плануван за 22 април, само че държавното управление анулира референдума за конституционна промяна поради епидемията от ковид и го насрочи за 1 юли.

На 24 юни Путин ще управлява годишния боен церемониал за отбелязване на 75 година от руската победа през Втората международна война.

През последните седмици Путин най-вече работеше в резиденцията си до Москва.

За довечера московските управляващи са организирали концерт на Червения площад, само че присъстващите ще би трябвало да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР